一亩三分地论坛

获取更多干货,去instant注册!

扫码关注一亩三分地公众号

[T作文-求改] 【综合】TPO14 综合作文求改 1战综合Fair跪了

[复制链接] |试试Instant~ |关注本帖
JEC726 发表于 2014-10-23 15:30:00 | 显示全部楼层 |阅读模式

注册一亩三分地论坛,查看更多干货!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?获取更多干货,去instant注册!

x
In the lecture, the lecturer make a point of view about salvage logging, claims that it do harm in long term development of forest, which is contradict to the proposal put up by the writer in the passage.
To begin with, the lecturer mention that cleanning forest is not a necessary process during the recovering period of forest, which oppose to the idea of this passage. According to the lecturer, decomposing is a natural process, which enrich the soil and make it more suitable for trees to grow up by providing enough nutrients. But if we follow the suggestion of salvage logging, it will cause the nutrients loss which is not good for long term effect.
In addtion, the lecturer goes on discussing the insects issues, which also conflicts with the point of this passage that removing dead trees is benificial by decreasing the number of harmful insects. From the lecturer's point of view, insects are not always bad in the development of trees, trees also can get benifit from them.What's more, the dead trees are also the habitat of birds and other animals, which contributes to the growth of trees. So if we remove the dead trees, it will lead to a much more harmful result.
Furthermore, the lecutrer doubts the expectation about economic interest from removing dead trees in this passage. She persuade us by pointing out that this kind of work does not last long, and the large of the work can be done by machine without spending much on humans. And also the work need some proffesional worker. Maybe outsiders with more training are qualified for this job. So it has limited effect on local economy.
To sum up, the lecturer disagree with the three main points of this reading passage.

Howie 发表于 2014-10-23 16:01:32 | 显示全部楼层
我说一句。。楼主你很多单三有问题。

楼主| JEC726 发表于 2014-10-23 18:53:09 | 显示全部楼层
Howie 发表于 2014-10-23 16:01
我说一句。。楼主你很多单三有问题。

第三人称单数么??

nunuh89 发表于 2014-10-24 03:04:19 | 显示全部楼层
真的也  又不是单数 又不是过去式

fengfeifei 发表于 2014-10-26 18:52:39 | 显示全部楼层
这个框架已经很清楚了,逻辑不是主要问题。

虽然没听你那篇,就大概说下个人观点。得fair主要问题应该还是细节听的不够多,是听力的问题。尽可能详细的写细节,比如原文举了三个国家当例子你最起码写上一个吧,举了数字你也得写上。这些都必须要你听懂才行不然写个错的还不如不写。另外听力部分尽量用原词,这样确保在紧张的时间你没有改写错误,本来你笔记记得就不是原句了跟材料不会完全重合的,不像阅读部分一定要改写。

你这篇也有近300词了,要是考试时候写到这个字数估计还算说的清楚了,你考试时候也注意一下字数,不用受题目要求限制,一般说清楚就得快三百。

另外,个人感觉写作提分主要靠独立,我一些同学综合得了fair照样27、28,我本人虽然综合是good但是还是不行,所以在练独立,感觉独立练练挺有收获的,不要看你独立是good就觉得没问题了,我第一次23分独立也是good我会乱说……

还有,你让人改之前我觉得应该先用word自己检查一下基本语法吧,这样才比较有诚意不是吗。像楼上们说的单三在综合写作里可是大问题。一律用一般现在时就挺好。

个人意见供参考。

fengfeifei 发表于 2014-10-26 18:56:44 | 显示全部楼层
fengfeifei 发表于 2014-10-26 18:52

虽然没听你那篇,就大概说下个人观点。得fair主要问题应该还 ...

如果你已经27、28冲30就当我倒数第三段没说啊= =不好意思。。
我比较弱、写作追求也就这分了。。

楼主| JEC726 发表于 2014-10-27 08:33:49 | 显示全部楼层
fengfeifei 发表于 2014-10-26 18:52

虽然没听你那篇,就大概说下个人观点。得fair主要问题应该还 ...

嗯,我的错。。之前没有在意单三的问题实在不好意思。。。我是综合fair,独立good 22, 可能独立是good 里最差的那种吧。。。

fengfeifei 发表于 2014-10-27 09:00:53 | 显示全部楼层
JEC726 发表于 2014-10-27 08:33
嗯,我的错。。之前没有在意单三的问题实在不好意思。。。我是综合fair,独立good 22, 可能独立是good 里 ...

一起加油啊~我觉得综合写作掌握答题要点以后真的就是听力的事了,但是独立好好练练提分更稳点~我感觉目前自己也是good里最弱的那个 - -|、good+good=26……但是综合写作之前是fair,没刻意练,好吧我承认独立写作也没刻意练……anyway一起加油吧!现在还在考语言的孩子真是伤不起!

楼主| JEC726 发表于 2014-10-27 11:55:51 | 显示全部楼层
fengfeifei 发表于 2014-10-27 09:00
一起加油啊~我觉得综合写作掌握答题要点以后真的就是听力的事了,但是独立好好练练提分更稳点~我感觉目前 ...

加油加油,昨天2站特地在意了下单三的问题,希望有所提高吧!

fengfeifei 发表于 2014-10-27 12:05:37 | 显示全部楼层
JEC726 发表于 2014-10-27 11:55
加油加油,昨天2站特地在意了下单三的问题,希望有所提高吧!

哇。。原来考完了。。。
祝好运!!!我周天考,嘿嘿!
祝110+!!!

楼主| JEC726 发表于 2014-10-27 12:08:26 | 显示全部楼层
fengfeifei 发表于 2014-10-27 12:05
哇。。原来考完了。。。
祝好运!!!我周天考,嘿嘿!
祝110+!!!

同祝好运!!!