一亩三分地论坛

获取更多干货,去instant注册!

扫码关注一亩三分地公众号

Microsoft phone screen but on-site

[复制链接] |试试Instant~ |关注本帖
laurie洁 发表于 2015-8-7 08:12:31 | 显示全部楼层 |阅读模式

2015(7-9月) 码农类 硕士 全职@Microsoft - 内推 - 技术电面 |Otherfresh grad应届毕业生

注册一亩三分地论坛,查看更多干货!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?获取更多干货,去instant注册!

x
I didn’t answer well on the machine learning questions, need to prepare better for the decision tree concepts.
. 涓浜-涓夊垎-鍦帮紝鐙鍙戝竷
Coding questions:
Question 1. How to get the average of all the number in a huge table in SQL?
He gave me hints that I need to pay attention to the NULL value in the column. So basically, I need to treat all null value as 0 in the table. I didn’t manage to provide the right answer iin SQL.
SELECT (SUM(col1) + SUM(col2) + SUM(col3)) / (COUNT(col1) + COUNT(col2) + COUNT(col3))
FROM Table

Question 2. set matrix zeros from leetcode
leetcode秒杀
I used the first row and first column to record the status of each row and column. So he asked me what’s the pros and cons of doing so. I said it can save more space, because I didn’t allocate extra arrays to store the status. I didn’t get the right answer for the disadvantage, which is if the file is too large, it cannot be loaded into memory, so it’s not possible to access the first column quickly. Then every time, we need to scan through the whole matrix if we want to set a flag in the first column.

[size=14.6666669845581px]然后换我问了一堆问题~面试官人超级nice~我临时改时间提前一个星期面他立马就confirm了~
[size=14.6666669845581px]可惜LZ SQL太弱~白白浪费了这么简单的一道题~
[size=14.6666669845581px]求Bless~~.鐣欏璁哄潧-涓浜-涓夊垎鍦

评分

xiaoc10 发表于 2015-8-7 08:19:37 | 显示全部楼层
楼主也是ml方向的吗,可以加qq,讨论一下ml方向怎么准备吗

楼主| laurie洁 发表于 2015-8-7 09:48:25 | 显示全部楼层
xiaoc10 发表于 2015-8-7 08:19
楼主也是ml方向的吗,可以加qq,讨论一下ml方向怎么准备吗

其实并不是~只是简历上面写了有这个经历~
基础知识神马的并不扎实. Waral 鍗氬鏈夋洿澶氭枃绔,
qq: 334632038

楼主| laurie洁 发表于 2015-8-7 12:56:17 | 显示全部楼层
xiaoc10 发表于 2015-8-7 08:18
祝福楼主!!!

谢谢!!我不是ml方向~.鐣欏璁哄潧-涓浜-涓夊垎鍦
只是简历上写了之前实习的时候用过machine learning model~. From 1point 3acres bbs
实力太弱~不敢高攀ml~~

neomiracle 发表于 2015-8-8 12:55:45 | 显示全部楼层
请问楼主是怎么拿到的面试呢

楼主| laurie洁 发表于 2015-8-8 14:09:10 | 显示全部楼层
neomiracle 发表于 2015-8-8 12:55
请问楼主是怎么拿到的面试呢

找朋友内推的,自己坐标在西雅图

linlinying 发表于 2015-8-8 16:01:09 | 显示全部楼层
我觉得第一题处理null values可以用sum / count,然后前后类似加上 sum(col1) from (select col1 in table where col1 is not null) / count(col1) from table 这样?

楼主| laurie洁 发表于 2015-8-9 01:00:55 | 显示全部楼层
linlinying 发表于 2015-8-8 16:01
我觉得第一题处理null values可以用sum / count,然后前后类似加上 sum(col1) from (select col1 in table  ...
. From 1point 3acres bbs
恩可以的~
如果要把null 处理成0的话~.1point3acres缃
可以把中间那层变成select isnull(col1, 0) from table

chuxidemeng 发表于 2015-8-21 01:18:44 | 显示全部楼层
LZ是因为坐标在西雅图所以电面改成onsite了嘛

楼主| laurie洁 发表于 2015-8-21 01:58:55 | 显示全部楼层
chuxidemeng 发表于 2015-8-21 01:18
LZ是因为坐标在西雅图所以电面改成onsite了嘛

对哒~~至今没结果~~TT

lha_1313 发表于 2015-8-26 07:27:17 | 显示全部楼层
算Avg为什么要把null当成0