推荐:数据科学课程和书籍清单以及培训讲座

一亩三分地论坛

获取更多干活,快来注册

一亩三分地官方iOS手机应用下载

[H1B] 在OPT结束之前如果没有得到确切的H1B结果,还能继续工作吗?

[复制链接] |试试Instant~ |关注本帖
olivewang0623 发表于 2016-4-30 00:45:35 | 显示全部楼层 |阅读模式

注册一亩三分地论坛,查看更多干货!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?获取更多干活,快来注册

x
求问,我的opt结束时间是在今年的5月10号,如果在5月10号之前我还没有得到确切的是否中签的消息,那么在等待结果的这段时间,我还能继续工作吗?我不是stem. 涓浜-涓夊垎-鍦帮紝鐙鍙戝竷
irriya 发表于 2016-4-30 02:15:10 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 01:08
这个是需要跟学校申请吗?

我跟你一样 5月14号过期 我是把I129的scan和送包裹的receipt发给学校 学校会发一个新的I20到6月1号 如果收到USCIS的receipt 再把那个scan发给学校 会延到9月30号 这个是我的情况 具体你可以联系下你的学校看什么规定
回复 支持 1 反对 0

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 01:08:07 | 显示全部楼层

jack89123 发表于 2016-4-30 01:37:40 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 01:08
. From 1point 3acres bbs
Yeah, do it now, asap, you can work on that until you receive the notification from USCIS

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 02:22:58 | 显示全部楼层
irriya 发表于 2016-4-30 02:15. 鍥磋鎴戜滑@1point 3 acres
我跟你一样 5月14号过期 我是把I129的scan和送包裹的receipt发给学校 学校会发一个新的I20到6月1号 如果 ...

啊,是这样,谢谢啦,我给学校发邮件问一问,不知道我们学校需要神马。。
太感谢啦

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 02:23:08 | 显示全部楼层
jack89123 发表于 2016-4-30 01:37
Yeah, do it now, asap, you can work on that until you receive the notification from USCIS

好的~谢谢你啦~~~

jack89123 发表于 2016-4-30 02:33:52 | 显示全部楼层

No problem, and here I can give you the notification from my school, I didn't apply that because I am still in OPT-ext. It's only for students in our school, but I think it should be similar process:.1point3acres缃

This message is being sent to all students currently on Optional Practical Training from any F-1 program at Johns Hopkins University.  It includes information on how to apply for a Cap Gap I-20, which may be needed if you are the beneficiary of an application for a cap-subject H-1 visa.  
.鐣欏璁哄潧-涓浜-涓夊垎鍦
If you are on authorized post-completion (either initial or STEM) OPT that ends between April 1 and September 29 and are the beneficiary of an accepted application for a cap-subject H-1 visa, you may receive an extension of both your F-1 status and OPT until September 30.   Wait to make your request for the Cap Gap I-20 until you have received the receipt from USCIS that your H-1B application has been accepted for processing*.  We do not see the record of your H-1B application in SEVIS until you have received the receipt.

If you meet the requirements for a Cap Gap extension and have received your receipt notice, you must complete our online ‘Cap Gap I-20 Request’ form.  You may access the form as follows:
                                                                           . visit 1point3acres.com for more.
Go to iHopkins (https://ihopkins.jhu.edu). 鐣欏鐢宠璁哄潧-涓浜╀笁鍒嗗湴
Click on the 'Limited Services' link on the right side of the page.. From 1point 3acres bbs
On the next page, please use these credentials to log in. visit 1point3acres.com for more.
. more info on 1point3acres.com
Once logged in, expand the ‘F-1 Practical Training’ menu.
Click on ‘Cap Gap I-20 Request’ form.
Complete and submit the ‘Cap Gap I-20 Request’ form.  We will be unable to process and issue your Cap Gap I-20 without the information you provide on this form.  Please DO NOT complete and submit any other form you may see in the menu - doing so will likely delay the processing of your I-20.. From 1point 3acres bbs

Once submitted, we will produce the new I-20 and send it to you.  Please allow at least 2 weeks for this process.

*Note:  If you have OPT which is expiring before you will receive your USCIS receipt, please contact OIS at ois@jhu.edu for special instructions.  Please put “CAP GAP with Expiring OPT” in the heading.

Look at this, I think you'd better contact your school directly (don't send email, just call them now)

skyingchen 发表于 2016-4-30 03:20:01 | 显示全部楼层
申请了cap-gap  还可以申extension 吗

jack89123 发表于 2016-4-30 03:26:17 | 显示全部楼层
skyingchen 发表于 2016-4-30 03:20
申请了cap-gap  还可以申extension 吗

Why you need cap-gap if you have ext

skyingchen 发表于 2016-4-30 03:31:12 | 显示全部楼层
现在opt 6月22到期, 本来想等知道有没有抽中之后再申ext, 不过现在看来会来不及  npp reg  到现在还没消息

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 03:53:56 | 显示全部楼层
skyingchen 发表于 2016-4-30 03:31
现在opt 6月22到期, 本来想等知道有没有抽中之后再申ext, 不过现在看来会来不及  npp reg  到现在还没消息

我也是没有消息,但是我的opt马上就要结束了,真的是特别焦急。。。

邦尼兔 发表于 2016-4-30 04:00:18 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 03:53
我也是没有消息,但是我的opt马上就要结束了,真的是特别焦急。。。
. 1point3acres.com/bbs
到6.1日肯定是没有问题的,我们学校是只要提交申请了,就可以给学校申请延期到6月1日,但是要延期到9.30就必须要有receipts(selected in lottery)....也许每个学校会不一样。但是6.1肯定没问题

good4better 发表于 2016-4-30 04:16:39 | 显示全部楼层
skyingchen 发表于 2016-4-30 03:31

你应该申请ext了,不要托了

sillybunny 发表于 2016-5-2 04:39:14 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 03:53

我们学校也是。和邦尼兔一样,我已经申请延期到6/1号 ,学校已经给我寄新的I-20了。我们学校没有要求我提供任何东西。

hparenas 发表于 2016-5-18 04:08:12 | 显示全部楼层
H1b今年也跪了。借楼问一个问题,楼主还在工作吗?如果我OPT EAD卡上写的今年6月1号过期,但是如果公司和代理律师到6月1号还没有收到H1b的退件,在6月1号到拿到H1b退件之间;我是否还能合法工作拿payroll的工资?

楼主| olivewang0623 发表于 2016-5-18 05:24:28 | 显示全部楼层
hparenas 发表于 2016-5-18 04:08
H1b今年也跪了。借楼问一个问题,楼主还在工作吗?如果我OPT EAD卡上写的今年6月1号过期,但是如果公司和代 ...

应该是不行了,我咨询了我们公司的律师,律师说我只能工作到6月2号,之后如果我还留在美国,就不能为美国公司工作了。但是如果在美国境外,貌似还可以转成contractor工作拿工资。

hparenas 发表于 2016-5-18 05:26:21 | 显示全部楼层
6月2号这个日子是怎么来的?求科普。楼主好想是5月10号OPT到期吧

楼主| olivewang0623 发表于 2016-5-18 06:09:28 | 显示全部楼层
hparenas 发表于 2016-5-18 05:26
6月2号这个日子是怎么来的?求科普。楼主好想是5月10号OPT到期吧

对,我的OPT结束日期是5月10号。我是给我学校发邮件延长了OPT到6月1号,学校告诉我说如果等待期间中签了的话,可以再延长到9月30号。所以到6月1号这段期间等于说是给的多余的等待时间。正常来讲如果你不申请,貌似就不行,还是只能工作到OPT截止日期。6月2号这个日期是公司的律师告诉我的,具体我也不知道为什么他会得出来一个6月2号这个日子。。。但是他邮件里说我可以工作到2号,所以我现在就打算工作到6月2号为止。。。