一亩三分地论坛

获取更多干货,去instant注册!

扫码关注一亩三分地公众号

[H1B] 在OPT结束之前如果没有得到确切的H1B结果,还能继续工作吗?

[复制链接] |试试Instant~ |关注本帖
olivewang0623 发表于 2016-4-30 00:45:35 | 显示全部楼层 |阅读模式

注册一亩三分地论坛,查看更多干货!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?获取更多干货,去instant注册!

x
求问,我的opt结束时间是在今年的5月10号,如果在5月10号之前我还没有得到确切的是否中签的消息,那么在等待结果的这段时间,我还能继续工作吗?我不是stem
irriya 发表于 2016-4-30 02:15:10 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 01:08. 鍥磋鎴戜滑@1point 3 acres
这个是需要跟学校申请吗?

我跟你一样 5月14号过期 我是把I129的scan和送包裹的receipt发给学校 学校会发一个新的I20到6月1号 如果收到USCIS的receipt 再把那个scan发给学校 会延到9月30号 这个是我的情况 具体你可以联系下你的学校看什么规定
回复 支持 1 反对 0

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 01:08:07 | 显示全部楼层

jack89123 发表于 2016-4-30 01:37:40 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 01:08

Yeah, do it now, asap, you can work on that until you receive the notification from USCIS

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 02:22:58 | 显示全部楼层
irriya 发表于 2016-4-30 02:15
我跟你一样 5月14号过期 我是把I129的scan和送包裹的receipt发给学校 学校会发一个新的I20到6月1号 如果 ...

啊,是这样,谢谢啦,我给学校发邮件问一问,不知道我们学校需要神马。。
太感谢啦

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 02:23:08 | 显示全部楼层
jack89123 发表于 2016-4-30 01:37
Yeah, do it now, asap, you can work on that until you receive the notification from USCIS
.鐣欏璁哄潧-涓浜-涓夊垎鍦
好的~谢谢你啦~~~

jack89123 发表于 2016-4-30 02:33:52 | 显示全部楼层

No problem, and here I can give you the notification from my school, I didn't apply that because I am still in OPT-ext. It's only for students in our school, but I think it should be similar process:

This message is being sent to all students currently on Optional Practical Training from any F-1 program at Johns Hopkins University.  It includes information on how to apply for a Cap Gap I-20, which may be needed if you are the beneficiary of an application for a cap-subject H-1 visa.  
. from: 1point3acres.com/bbs
If you are on authorized post-completion (either initial or STEM) OPT that ends between April 1 and September 29 and are the beneficiary of an accepted application for a cap-subject H-1 visa, you may receive an extension of both your F-1 status and OPT until September 30.   Wait to make your request for the Cap Gap I-20 until you have received the receipt from USCIS that your H-1B application has been accepted for processing*.  We do not see the record of your H-1B application in SEVIS until you have received the receipt.

If you meet the requirements for a Cap Gap extension and have received your receipt notice, you must complete our online ‘Cap Gap I-20 Request’ form.  You may access the form as follows:

Go to iHopkins (https://ihopkins.jhu.edu)
Click on the 'Limited Services' link on the right side of the page.
On the next page, please use these credentials to log in

Once logged in, expand the ‘F-1 Practical Training’ menu.
Click on ‘Cap Gap I-20 Request’ form.
Complete and submit the ‘Cap Gap I-20 Request’ form.  We will be unable to process and issue your Cap Gap I-20 without the information you provide on this form.  Please DO NOT complete and submit any other form you may see in the menu - doing so will likely delay the processing of your I-20.

Once submitted, we will produce the new I-20 and send it to you.  Please allow at least 2 weeks for this process.
.鐣欏璁哄潧-涓浜-涓夊垎鍦
*Note:  If you have OPT which is expiring before you will receive your USCIS receipt, please contact OIS at ois@jhu.edu for special instructions.  Please put “CAP GAP with Expiring OPT” in the heading.

Look at this, I think you'd better contact your school directly (don't send email, just call them now)

skyingchen 发表于 2016-4-30 03:20:01 | 显示全部楼层
申请了cap-gap  还可以申extension 吗

jack89123 发表于 2016-4-30 03:26:17 | 显示全部楼层
skyingchen 发表于 2016-4-30 03:20
申请了cap-gap  还可以申extension 吗

Why you need cap-gap if you have ext

skyingchen 发表于 2016-4-30 03:31:12 | 显示全部楼层
现在opt 6月22到期, 本来想等知道有没有抽中之后再申ext, 不过现在看来会来不及  npp reg  到现在还没消息

楼主| olivewang0623 发表于 2016-4-30 03:53:56 | 显示全部楼层
skyingchen 发表于 2016-4-30 03:31
现在opt 6月22到期, 本来想等知道有没有抽中之后再申ext, 不过现在看来会来不及  npp reg  到现在还没消息

我也是没有消息,但是我的opt马上就要结束了,真的是特别焦急。。。

邦尼兔 发表于 2016-4-30 04:00:18 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 03:53
我也是没有消息,但是我的opt马上就要结束了,真的是特别焦急。。。

到6.1日肯定是没有问题的,我们学校是只要提交申请了,就可以给学校申请延期到6月1日,但是要延期到9.30就必须要有receipts(selected in lottery)....也许每个学校会不一样。但是6.1肯定没问题

good4better 发表于 2016-4-30 04:16:39 | 显示全部楼层
skyingchen 发表于 2016-4-30 03:31

你应该申请ext了,不要托了

sillybunny 发表于 2016-5-2 04:39:14 | 显示全部楼层
olivewang0623 发表于 2016-4-30 03:53

我们学校也是。和邦尼兔一样,我已经申请延期到6/1号 ,学校已经给我寄新的I-20了。我们学校没有要求我提供任何东西。

hparenas 发表于 2016-5-18 04:08:12 | 显示全部楼层
H1b今年也跪了。借楼问一个问题,楼主还在工作吗?如果我OPT EAD卡上写的今年6月1号过期,但是如果公司和代理律师到6月1号还没有收到H1b的退件,在6月1号到拿到H1b退件之间;我是否还能合法工作拿payroll的工资?

楼主| olivewang0623 发表于 2016-5-18 05:24:28 | 显示全部楼层
hparenas 发表于 2016-5-18 04:08
H1b今年也跪了。借楼问一个问题,楼主还在工作吗?如果我OPT EAD卡上写的今年6月1号过期,但是如果公司和代 ...

应该是不行了,我咨询了我们公司的律师,律师说我只能工作到6月2号,之后如果我还留在美国,就不能为美国公司工作了。但是如果在美国境外,貌似还可以转成contractor工作拿工资。

hparenas 发表于 2016-5-18 05:26:21 | 显示全部楼层
6月2号这个日子是怎么来的?求科普。楼主好想是5月10号OPT到期吧

楼主| olivewang0623 发表于 2016-5-18 06:09:28 | 显示全部楼层
hparenas 发表于 2016-5-18 05:26
6月2号这个日子是怎么来的?求科普。楼主好想是5月10号OPT到期吧

对,我的OPT结束日期是5月10号。我是给我学校发邮件延长了OPT到6月1号,学校告诉我说如果等待期间中签了的话,可以再延长到9月30号。所以到6月1号这段期间等于说是给的多余的等待时间。正常来讲如果你不申请,貌似就不行,还是只能工作到OPT截止日期。6月2号这个日期是公司的律师告诉我的,具体我也不知道为什么他会得出来一个6月2号这个日子。。。但是他邮件里说我可以工作到2号,所以我现在就打算工作到6月2号为止。。。