要回国了,写个简单的总结吧。

一亩三分地论坛

Sign Up 注册获取更多干货
码农求职神器Triplebyte:
不用海投
内推多家公司面试
坐标湾区
Games Startup
招聘游戏开发工程师
游戏初创公司招聘工程师、UIUX Designer和游戏策划
把贵司招聘信息放这里

[H1B] 有大神预测一下大概什么样的case容易被拒吗?

[复制链接] |试试Instant~ |关注本帖
我的人缘0
xxgran 发表于 2018-5-10 01:53:35 | 显示全部楼层 |阅读模式
  此人很可信:

0% (暂未有人投票) 【我投】
  此人瞎逼逼:

注册一亩三分地论坛,查看更多干货!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?Sign Up 注册获取更多干货

x
昨天收到receipt了,现在就开始担心被rfe,担心被reject。
我是accounting+management的本科毕业现在在一家车行做accountant,但公司刚成立一年,然后我的实际工作其实远不止accountant,各种杂七杂八的奇怪事务有时候也是给我处理的…现在就有点心悸不知道会不会通过…
本科会比adv的难通过吗?公司规模小成立时间短会容易被reject吗?

上一篇:H1B approval today
下一篇:借用神贴里的数据给大家提供一些参考,还有希望,没有凉!
我的人缘0
songyuxi 发表于 2018-5-10 02:31:52 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

我觉得 还是要看你 交上去的 job description 毕竟移民局是不知道 你实际在干什么
回复 支持 1 反对 0

我的人缘0
sue0927 发表于 2018-5-10 02:45:08 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

level-1, CPT>12m, major not match the industry standard, working location at third party, vague job description, wrong application fee... etc
回复 支持 1 反对 0

我的人缘0
kkkgd 发表于 2018-5-10 02:52:17 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

If your employer sponsor is a small company or a start-up, it’s a little questionable whether the job is a specialty occupation, your education is kind of related but not an exact match, or you foresee possible job instability, you may need to be careful with your potential RFE.

我的人缘0
dementiazly 发表于 2018-5-10 04:00:02 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

sue0927 发表于 2018-5-10 02:45
level-1, CPT>12m, major not match the industry standard, working location at third party, vague job  ...

请问CPT>12M到底是用什么理由RFE的呢?因为申请h1b用的是已经获得毕业证书的master, 所以不是现在再用cpt的那个学位,具体职位和学位的相关性之类的RFE都是围绕着上一个学位展开的,那么相当于我在上学并且同时实习,我实习的公司因为我的上一个专业的专业技能与职位的匹配而帮我file h1b并希望我去公司就职,那么跟我在当下学位“带薪工作”了多久有什么关系呢?
据我所知一般CPT被rfe都是在change of status情况下,因为境内直接转换成h1b, 移民局对于中间状态的衔接和合法性会质疑,但是如果是consular processing就不会,因为完全可以读完现在的学位再去让H1B生效。不好意思问题有点多,就是想知道真的有人被RFE是因为CPT超过12个月?感觉没看到过这个理由。。。

我的人缘0
sue0927 发表于 2018-5-10 04:19:38 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

dementiazly 发表于 2018-5-10 04:00
请问CPT>12M到底是用什么理由RFE的呢?因为申请h1b用的是已经获得毕业证书的master, 所以不是现在再用cpt ...
-google 1point3acres
New Memo has been released this March.
. from: 1point3acres
"A student may be authorized 12 months of practical training, and becomes eligible for another 12 months of practical training when he or she changes to a higher educational level." -- 8 CFR 214.2(f)(10)

I see a lot of people using the same educational level CPT after they lose the lottery, (a few people tried 2+ schools). But I would say if they choose CPT program for their second graduate degree, there is a high risk for USCIS issue a RFE asking you why you join that school, what is necessary reason. You need provide your class details, explain connection between current job with curriculums, and your attendance rate, even your route fees.. 留学申请论坛-一亩三分地

I would say it's not wise to choose CPT especially you use day-1 CPT. Please be aware of that fact, this year, USCIS will select 100K people for review their cases. But at most only 65K will be approved, the estimation of approval rate will be 65%-70% (you know this is an optimistic estimate). So dont make any mistake, otherwise they will reject you by any sensitive issue.

我的人缘0
newgod2500 发表于 2018-5-17 22:53:10 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

sue0927 发表于 2018-5-9 15:19. 围观我们@1point 3 acres
New Memo has been released this March.

"A student may be authorized 12 months of practical trai ...

What if the I never used CPT in my 1st graduate program?  

我的人缘0
sue0927 发表于 2018-5-18 01:24:03 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

newgod2500 发表于 2018-5-17 22:53
What if the I never used CPT in my 1st graduate program?
. 留学申请论坛-一亩三分地
This is tricky. The IO will ask you why a CPT coming after an OPT.

CPT are generally in between your studies, not after you graduate.
.留学论坛-一亩-三分地

So you need to explain a lot on this if you get an RFE on this case, such as why you take a new degree, how can your new degree or curriculumns benifit your current job other than previous degree, is the CPT necessary for your current internship, why you take an intership after you have complete a fultime job... etc.

我的人缘0
lingyics 发表于 2018-5-18 02:24:45 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

其实RFE不是问题,只要律师给力,专业相关,问题不大

我的人缘0
lialin 发表于 2018-5-18 12:53:40 | 显示全部楼层
问个题外话 ,我看你之前帖子问过芝加哥附近的学校,有推荐吗

我的人缘0
gualigee 发表于 2018-5-18 14:02:04 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

http://www.1point3acres.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=292980&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D325%26typeid%3D325
参照这个帖子,这个是典型的CPT RFE.

我的人缘0
hanshudream 发表于 2018-5-18 22:53:23 | 显示全部楼层
dementiazly 发表于 2018-5-10 04:00
请问CPT>12M到底是用什么理由RFE的呢?因为申请h1b用的是已经获得毕业证书的master, 所以不是现在再用cpt ...

你是不知道还有很多人OPT用完了都没抽到H1B,后来又申了学校继续用F1身份的CPT工作,然后继续抽签吗?而且这也搞不好就是好几年

我的人缘0
溟月Juliet 发表于 2018-5-18 23:07:15 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

这不明显是opt用完没办法只能挂靠学校用CPT的情况吗。。。。

我的人缘0
newgod2500 发表于 6 天前 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

sue0927 发表于 2018-5-17 12:24
This is tricky. The IO will ask you why a CPT coming after an OPT. . 一亩-三分-地,独家发布

CPT are generally in betwee ...

Make sense. That's why I will choose a more appropriate program for potential CPT. It's actually good to hear that because my current master degree is not perfectly matching my current job.

我的人缘0
newgod2500 发表于 6 天前 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

sue0927 发表于 2018-5-17 12:24
This is tricky. The IO will ask you why a CPT coming after an OPT.
. more info on 1point3acres
CPT are generally in betwee ...

. Waral 博客有更多文章,As long as (this) will not violate the "unlawful present" thing. It seems it's not a big issue for me...

我的人缘0
dementiazly 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
  此人很可信:

此人瞎逼逼:

hanshudream 发表于 2018-5-18 22:53
你是不知道还有很多人OPT用完了都没抽到H1B,后来又申了学校继续用F1身份的CPT工作,然后继续抽签吗?而 ...

我就是这种情况啊,所以我只是想搞清楚具体怎么个RFE法,因为根据我的了解因为CPT而产生RFE只会发生在 1. H1B file change of status 2. 申请绿卡的时候 challenge第二个F1 master的immigration intent 因为抽到了H1B就中途辍学

游客
请先登录