一亩三分地

找回密码 注册账号

扫描二维码登录本站

微信公众号
扫码关注公众号
留学申请号
扫码关注留学申请公众号

[其他] 2020下半年DC大使馆邮寄更新护照

[复制链接] |只看干货 |工作签证
我的人缘0

升级   85%

Iice | 显示全部楼层 |阅读模式
本楼: 👍   100% (1)

0% (0)   👎
全局: 👍   98% (194)

1% (3)    👎

注册一亩三分地论坛,查看更多干货!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册账号

x
原护照于2021年3月过期
时间线:
9/27 First email to ask for renewing my passport, stating that my company needs my passport must have at least 6 monthes to expire
9/28 First reply: Asking for basic information and the excuse for renewing my passport
9/28 Second email to provide copy of my driver license, current passport and I797A. I took a screenshot of my company system has a warning sign of my passport
10/8 Second reply: Embassy approved my renewal. They sent me serveral forms to fill out, and asking me to sign in to a appointment system (ppt.mfa.gov.cn) to make an appointment.
10/8 Since the appointment needs a recent photo, I took a photo in Costco. Costco does take Chinese passport photos!
10/9 Made an appointment for mailing revnewal. Prepare the documents during the weekend. Nothing special. Just be careful and double check.
11/18 Received an email saying passport has been made and they will mail it back to me.
11/19 Received the renewal passport along with the old one.

用英文简单打出来因为符号切换很麻烦,
大家有问题就留言,我尽量回复。
方便的话给点大米,不会消耗你的积分。谢谢。

评分

水墨23333 + 1 赞一个

我的人缘0

升级   0%

本楼: 👍   0% (0)

0% (0)   👎
全局: 👍   100% (5)

0% (0)    👎
请问护照在线预约系统是怎么看到可以预约的?我也走到这一步了。登录进去没有时间供我选择。

我的人缘0

升级   85%

楼主| Iice 2020-12-22 10:32:19 来自一亩三分地官方APP | 显示全部楼层

0% (0)   👎

1% (3)    👎
KarinaGuo 发表于 2020-12-21 11:19:45
请问护照在线预约系统是怎么看到可以预约的?我也走到这一步了。登录进去没有时间供我选择。
你必须要在大使馆给你发邮件指定的时间窗口内登陆系统预约。
我当时是收到大使馆邮件,要求我次日早上10-11点进去预约。

我的人缘0

升级   0%

0% (0)   👎
全局: 👍   100% (5)

0% (0)    👎
Iice 发表于 2020-12-21 18:32:19
你必须要在大使馆给你发邮件指定的时间窗口内登陆系统预约。
我当时是收到大使馆邮件,要求我次日早上10-11点进去预约。
谢谢。大使馆邮件没告诉我指定时间。只说让我去系统约每天刷一刷。

我的人缘0

升级   72.5%

caoy6789 2020-12-25 07:05:08 | 显示全部楼层

0% (0)   👎
全局: 👍   87% (7)

12% (1)    👎
你的照片最后怎么弄的?

我的人缘0

升级   85%

楼主| Iice 2020-12-25 08:51:07 来自一亩三分地官方APP | 显示全部楼层

0% (0)   👎

1% (3)    👎
caoy6789 发表于 2020-12-24 15:05:08
你的照片最后怎么弄的?
Costco可以照中国护照照片